Skip to main content

Σαλβίνι: Kυβέρνηση με πολιτική ταυτότητα για να μην έχουμε νέες κάλπες

Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά αναφέρθηκε στις πιθανές πολιτικές εξελίξεις και στη δυνατότητα συγκρότησης νέας κυβέρνησης

Στις πιθανές πολιτικές εξελίξεις και στην δυνατότητα συγκρότησης νέας κυβέρνησης, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

«Χρειάζεται κυβέρνηση με πολιτική ταυτότητα, διαφορετικά μπορούμε να επιστρέψουμε στις κάλπες», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λέγκα, ο οποίος, μαζί με τα Πέντε Αστέρια, θεωρείται ο νικητής των ιταλικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει μια ξεκάθαρη προγραμματική βάση, αλλά προχώρησε και σε ένα πρώτο «άνοιγμα» προς την κεντροαριστερά: «ελπίζω να δείξουν καλή διάθεση, ώστε να βρεθεί διέξοδος για την χώρα, ανεξαρτήτως από το ποιος θα ηγηθεί του Δημοκρατικού Κόμματος, τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι.

«Αφού όλοι λένε ότι το κύριο θέμα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, στο σημείο αυτό, το πρόγραμμά μας περιέχει σοβαρές και εφαρμόσιμες προτάσεις», τόνισε, επίσης, ο γραμματέας της Λέγκα.

Απευθυνόμενος, τέλος, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι η συντηρητική παράταξη θα ετοιμάσει πρόγραμμα οικονομικών παρεμβάσεων που θα περιέχει μείωση, και όχι αύξηση των φόρων.