Skip to main content

Σάλος με τη γιούχα των Τούρκων στην ενός λεπτού σιγή (vid)

Ακούγεται η ιαχή «Άλλαου Άκμπαρ» και το εθνικιστικό «Μάρτυρες πεθαίνουν, αδιαίρετη πατρίδα» - Αποδοκιμασίες και στον ύμνο της Ελλάδος, έξαλλος ο Τερίμ

Σφοδρές αντιδράσεις στα social media και όχι μόνο, έχουν προκαλέσει οι έντονες αποδοκιμασίες Τούρκων οπαδών κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής για τα θύματα στο Παρίσι, πριν από το χθεσινό φιλικό της Εθνικής μας με την αντίστοιχη της Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Βίντεο καταγράφει, μάλιστα, την ιαχή «Άλλαου Άκμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») την ώρα που οι δύο ομάδες αποτίουν φόρουν τιμής στο κέντρο του γηπέδου, ενώ κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού μας ύμνου, οι Τούρκοι οπαδοί προβαίνουν εκ νέου σε αποδοκιμασίες.

Παράλληλα, στο βίντεο ακούγεται και ένα εθνικιστικό σύνθημα από μερίδα Τούρκων, το «şehitler ölmez, vatan bölünmez» («Μάρτυρες πεθαίνουν, αδιαίρετη πατρίδα»).


Έξαλλος ο Τερίμ με τους οπαδούς


Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης (0-0), ο ομοσπονδιακός προπονητής της τουρκικής ομάδας, Φατίχ Τερίμ, επιτέθηκε στους οπαδούς της για τη συμπεριφορά τους.

Ο Τερίμ... ξεσπάθωσε εναντίον τους για τις αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας και κατά την τήρηση σιγής ενός λεπτού. Ο έμπειρος προπονητής, στο γήπεδο που φέρει το όνομά του, δήλωσε αρχικά: «Κανένας δεν το θέλει να συμβαίνει και είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει ξανά. Άκουσα και εγώ τις αποδοκιμασίες και τα σφυρίγματα στον ελληνικό εθνικό ύμνο. Ο κάθε ύμνος πρέπει να τυγχάνει σεβασμού. Είναι γείτονές μας οι Έλληνες, έπαιζαν μαζί μας και είναι σημαντικό να σέβεσαι τον γείτονά σου και ας μην έχει την ίδια θρησκεία και τα ίδια πιστεύω».

Όσο για τις αποδοκιμασίες στη στιγμή μνήμης των θυμάτων της γαλλικής τραγωδίας, πρόσθεσε: «Χάθηκαν άνθρωποι, καταστράφηκαν σπίτια και δεν μπορούν να περιμένουν ένα λεπτό; Δεν μπορούν να μείνουν ήσυχοι; Τι να τους εξηγήσεις. Αυτά τα γεγονότα δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας. Βλέπουμε τρομοκρατικές επιθέσεις και αγώνες να αναβάλλονται. Η τρομοκρατία αφορά τους πάντες και αποτελεί απειλή για όλους μας. Η ειρήνη, η αδερφότητα και η κατανόηση πρέπει να υπάρχουν πάντα».