Skip to main content

Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία για τα αδέσποτα μετά τον σάλο

Σφοδρές αντιδράσεις για την τροπολογία που «εξορίζει» τα αδέσποτα, ακόμη και με δριμύτατες επικρίσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία που επέτρεπε να χωροθετηθούν σε δασικές εκτάσεις και όχι μόνο κέντρα περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων, μετά τις δριμύτατες επικρίσεις από φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις. Υπενθυμίζεται ότι την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας αποκάλυψε χθες η Greenagenda.gr.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις κατήγγειλαν ότι η ψήφιση της τροπολογίας απειλούσε να νομιμοποιήσει τον εγκλεισμό των αδέσποτων μέσω της δημιουργίας κυνοκομείων σε δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις. Προειδοποιούσαν, δε, ότι αν ψηφιζόταν, η τροπολογία θα άνοιγε το δρόμο για να δημιουργηθούν παράνομοι χώροι εγκλεισμού και όχι απλής φιλοξενίας αδέσποτων, σε πολυάριθμους δήμους.

Ως αποτέλεσμα των αντιδράσεων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συνεδρίασή της για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, την απόσυρση της τροπολογίας.

Ωστόσο, ο ίδιος προανήγγειλε ότι η ρύθμιση θα επανακατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αφού υπάρξει πρώτα διαβούλευση με τις φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους ενδιαφερόμενους.