Skip to main content

Σάλος από την απόφαση του BBC να απομακρύνει τον Γκάρι Λίνεκερ

Ο 62χρονος πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας παρομοίασε πρόσφατα τη «γλώσσα» της κυβέρνησης για τους αιτούντες άσυλο με αυτή που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του 1930

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του BBC να απομακρύνει τον Γκάρι Λίνεκερ από την παρουσίαση της εκπομπής «Match of the Day» μετά το σχόλιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή για την κυβέρνηση της Αγγλίας και τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί.

Ο Λίνεκερ, ο οποίος έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πρόσφυγες στο σπίτι του, είχε κάνει retweet μια ανάρτηση με βίντεο της υπουργού Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, να μιλάει για έναν προτεινόμενο νέο νόμο, με το σχόλιο «Καλό παράδεισο, αυτό είναι πέρα από απαίσιο».

Ο 62χρονος πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας παρομοίασε πρόσφατα τη «γλώσσα» της κυβέρνησης για τους αιτούντες άσυλο με αυτή που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του 1930, ενώ κι άλλοι παρουσιαστές αποσύρθηκαν από τις εμφανίσεις του BBC, μετά την απομάκρυνση του Λίνεκερ.

«Δεν υπάρχει τεράστια εισροή. Δεχόμαστε πολύ λιγότερους πρόσφυγες από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι απλώς μια απίστευτα σκληρή πολιτική που απευθύνεται στους πιο ευάλωτους ανθρώπους σε γλώσσα παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείτο από τη Γερμανία στα 30s, και είμαι εγώ εκτός οδηγιών;» τόνισε σχετικά ο Λίνεκερ.

Το BBC θεώρησε πως με τη συμπεριφορά του ο Λίνεκερ «παραβίασε τις οδηγίες του μέσου» και πως «δεν θα έπρεπε να τοποθετείται σε κομματικά, πολιτικά ζητήματα ή πολιτικές διαμάχες», γι’ αυτό και προχώρησε στη λύση της συνεργασίας.

Ο Τζέισον Μοχάμαντ, ο οποίος παρουσιάζει το «Final Score» του BBC, δήλωσε επίσης σήμερα ότι αποχώρησε από το πρόγραμμά του.

Η παρουσιάστρια Κέλι Σόμερς, η οποία έχει εμφανιστεί σε πολλές εκπομπές του BBC, έγραψε στο Twitter σήμερα: «Να επιβεβαιώσω ότι δεν θα είμαι στην τηλεόραση του BBC σήμερα».

Το βρετανικό δίκτυο καταβάλλει, όπως δηλώνει, «μεγάλες προσπάθειες» να επιλυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τους παρουσιαστές. Το BBC αναγκάστηκε να αναστείλει μεγάλο μέρος της αθλητικής του κάλυψης το Σάββατο.

Πηγή: Καθημερινή