Skip to main content

Σάλλας: Η Τράπεζα Πειραιώς επιστρέφει φέτος στην κερδοφορία

Ο επικεφαλής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς προσβλέπει σε επιστροφή στα κέρδη και στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επιστροφή στην κερδοφορία αλλά και μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων φέτος «βλέπει» ο επικεφαλής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το 2016 θα έχουμε κέρδη, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που εμφανίστηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2015 συνεχίζεται και το πρώτο τρίμηνο φέτος κάτι που οδηγεί σε χαμηλότερες προβλέψεις».

Μάλιστα σημείωσε ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται να μειωθεί κάτω του 17% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων ως το 2018. Ο δείκτης μειώθηκε στο 39,5% το τέταρτο τρίμηνο του 2015 από 40,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

Αναφερόμενος στην πτώση των τιμών στο real estate, εκτίμησε ότι έχει φτάσει στο τέλος της: «Δεν βλέπω περαιτέρω πτώση τιμών στην ελληνική αγορά real estate. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κρίσιμη και θα οδηγήσει σε βελτίωση», υπογράμμισε σχετικά.

Ωστόσο, ο κ. Σάλλας εκτιμά ότι η επιστροφή μεγάλου μέρους των καταθέσεων στις τράπεζες «θα πάρει χρόνο», όπως και η πλήρης άρση των capital controls.

Τέλος ο κ. Σάλλας ανέφερε ότι η Πειραιώς θα αποχωρήσει από τις δραστηριότητές της στην Κύπρο ως τα μέσα τους καλοκαιριού.