Skip to main content

Σακούλες γεμάτες τρόφιμα σε ευάλωτους πολίτες μοίρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης (video)

Στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά συνανθρώπων μας η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης

Στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά συνανθρώπων μας στάθηκε, ενόψει και του Πάσχα, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης μοιράζοντας τρόφιμα.

Οι εκατοντάδες σακούλες που διανεμήθηκαν περιλαμβάνουν κρέας χοιρινό, λουκάνικα, τυρί, κατεψυγμένα λαχανικά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, μπισκότα κ.α. προκειμένου άπορες και φτωχές οικογένειες να γιορτάσουν και να στολίσουν το πασχαλινό τους τραπέζι.

«Από την Τρίτη είναι σε εξέλιξη ένα πλέγμα δράσεων με διάφορους αποδέκτες, δηλαδή με κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες ομάδες, τις οποίες οφείλουμε να στηρίξουμε. Ήδη από την Τρίτη εξελίσσεται και ολοκληρώνεται σήμερα μία διανομή εορταστικών πακέτων αφενός σε 300 οικογένειες στις πέντε δημοτικές κοινότητες και στη δημοτική ενότητα Τριανδρίας που γίνεται σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες η διανομή αυτή. Παράλληλα έγινε διανομή εορταστικών πακέτων από την Τρίτη και ολοκληρώνεται σήμερα 350 εορταστικών πακέτων στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι λαμβάνουν κάθε μήνα αλλά τώρα ήταν ένα ενισχυμένο ας το πούμε έτσι ιδιαίτερα εορταστικό πακέτο. Και επίσης οι ωφελούμενοι των συσσιτίων που είναι 750 άτομα, 350 περίπου οικογένειες, σε 350 οικογένειες συνοψίζονται αυτά τα 750 άτομα θα λάβουν εκτός από το καθημερινό γεύμα που λαμβάνουν, λαμβάνουν ήδη από την Τρίτη και αυτοί εορταστικά πακέτα» είπε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Πέραν αυτών όμως οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν μεριμνήσει και για τους περίπου 170 αστέγους που κάνουν καθημερινά χρήση των δύο δομών, του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Υπνωτηρίου και εκτός του εορταστικού πακέτου που θα λάβουν ανήμερα του Πάσχα, την δεύτερη ημέρα όπως είπε η κ. Κοσμοπούλου θα πραγματοποιηθεί στο Ανοικτό Κέντρο μια γιορτή με φαγητό, γλυκά, πασχαλινά αβγά και μουσική.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας που πραγματικά η συνεισφορά τους είναι πάρα πολύ πολύτιμη σε όλη αυτή την προσπάθεια και με την δική τους βοήθεια έγινε εφικτή όλη αυτή η δράση μας και δόθηκε η βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας» ανέφερε η κ. Κοσμοπούλου.