Skip to main content

Σάκοτα:Να μην είμαστε εμείς υπεύθυνοι για μια χαμένη γενιά στο μπάσκετ

Ο αρχηγός της κυπελλούχου Ευρώπης στο Μπάσκετ μίλησε με φοιτητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο αμφιθέατρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Αθήνα.

Ο αρχηγός της κυπελλούχου Ευρώπης στο Μπάσκετ, AEK, Ντούσαν Σάκοτα, βρέθηκε στο αμφιθέατρο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, τρεις μέρες μετά την κατάκτηση του Champions League, και σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τους σπουδαστές Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Προπονητικής δέχθηκε ερωτήσεις για τις στιγμές που οδήγησαν στην κατάκτηση του πανευρωπαϊκού τίτλου, την αγάπη του για το μπάσκετ, τις δύσκολες στιγμές, τις μεγάλες εμπειρίες ζωής αλλά και την Εθνική ομάδα!

Τον Ντούσαν Σάκοτα υποδέχθηκαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο εκατοντάδες σπουδαστές αλλά και ο υπεύθυνος του τομέα Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Δημήτρης Χατζηγεωργίου και ο καθηγητής και διακεκριμένος αθλητικογράφος, Πάνος Λούπος, που συντόνισαν τη συζήτηση.

Ο κυπελλούχος Ντούσαν, απαντώντας στις ερωτήσεις των σπουδαστών, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου. Σε αυτή την ομάδα ξεκίνησα, έμαθα πώς είναι να λειτουργείς μέσα σε μια ομάδα και έζησα ως αρχηγός τις πιο μεγάλες στιγμές και θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου εδώ.»

Αναφορικά με την παλαιότερη εμπειρία του στον Παναθηναϊκό, απάντησε πως «ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς ήταν για μένα Πανεπιστήμιο» και ως προς το φλέγον θέμα της Εθνικής Ομάδας μίλησε ως εκπρόσωπος της γενιάς του, δηλώνοντας: «δεν θέλουμε να είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι για μια χαμένη γενιά στο ελληνικό μπάσκετ. Θα δώσουμε τα πάντα για την Εθνική Ομάδα. Ό,τι είμαι στο μπάσκετ το οφείλω στην Ελλάδα.»

Ο Ντούσαν αναφέρθηκε και στην περιπέτεια της υγείας του και τον μεγάλο τραυματισμό του πριν 8 χρόνια: «τότε εκτίμησα τα απλά πράγματα στη ζωή, όπως το να μπορείς να πιεις ένα ποτήρι νερό και, πλέον, όταν χάνεις έναν αγώνα, σκέφτεσαι αυτές τις δυσκολίες και σου είναι ευκολότερο να το ξεπεράσεις.» Τέλος, αναφερόμενος στο μέλλον, απάντησε στους σπουδαστές πως «με τίποτα δεν θα ήθελα να γίνω προπονητής, διότι το έχω ζήσει για πάνω από 15 χρόνια μέσα στο σπίτι μου με τον πατέρα μου, και μου αρέσουν τα μαλλιά μου και δεν θα ήθελα να ασπρίσουν γρήγορα»!

Πληροφορίες

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400
www.iek-akmi.edu.gr - www.facebook.com/iekAKMIedu