Skip to main content

Σάκχοφ: Ορόσημο για εμένα η κατάκτηση του κυπέλλου

Ο Ουκρανός μέσος μάλιστα υπογράμμισε πως αυτός ο τίτλος αποτελεί ορόσημο για τον ίδιο του καθώς είναι και ο πρώτος που κατακτά στην καριέρα του

Την ικανοποίησή του για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Εβγέν Σάκχοφ μιλώντας στην ουκρανική ιστοσελίδα «Zbirna.com».

Ο Ουκρανός μέσος μάλιστα υπογράμμισε πως αυτός ο τίτλος αποτελεί ορόσημο για τον ίδιο του καθώς είναι και ο πρώτος που κατακτά στην καριέρα του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο άσος του «Δικεφάλου»:

Η φωνή είναι βραχνή, ίσως από την κρύα σαμπάνια;

«Όχι, όχι από τη σαμπάνια (χαμόγελα). Γιορτάσαμε διαφορετικά και η χαρά ήταν πραγματικά μεγάλη – ο ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει τίτλο από το 2003, οπότε ξεδώσαμε. Μέχρι το πρωί όλοι τραγουδούσαμε δυνατά. Υπήρξε έλεγχος ντόπινγκ και μέχρι να επιστρέψουμε στην Θεσσαλονίκη - ήταν ήδη πέντε το πρωί. Έτσι κάπως έκλεισε και η φωνή μας».

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ σας περίμεναν;

«Ασφαλώς! Ο Λευκός Πύργος ήταν γεμάτος από οπαδούς μας. Για να αντιληφθεί κάποιος τι έγινε πρέπει να δει οπωσδήποτε πλάνα στην τηλεόραση».

Ο πρώην συμπαίκτης σου στη Ντνίπρο, Ντένις Κουλάκοφ, ήταν τόσο χαρούμενος για τη νίκη στο κύπελλο της Ουκρανίας με την Βόρσκλα, που πέταξε τη φανέλα μαζί με το μετάλλιο στους οπαδούς. Εσύ δεν είχες τέτοια περιπέτεια;

«Όχι (γέλια), είναι εντάξει. Το μετάλλιο κρέμεται στο σπίτι μου. Για μένα αυτό το μετάλλιο αποτελεί ορόσημο – γιατί μετά από χρόνια κατέκτησα τον πρώτο τίτλο με έναν σύλλογο στην καριέρα μου».

Ο απολογισμός του τελικού, η εικόνα του αγώνα;

«Ήταν ένας τυπικός τελικός, όπου κανείς δεν ήθελε να πάρει ρίσκο, πολλές μονομαχίες, ένα κλειστό παιχνίδι, σ’ ένα όχι και τόσο καλό αγωνιστικό χώρο. Δε δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες, αλλά εμείς είχαμε τις καλύτερες».

Θα μπορούσες να έχεις σκοράρει;

«Όχι. Παρά το γεγονός ότι είχα μια ευκαιρία με το κεφάλι να πετύχω γκολ...».