Skip to main content

Σαφάρι αστυνομικών ελέγχων στη Χαλκιδική - 78 συλλήψεις

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής και κυρίως στον Δήμο Αριστοτέλη, Σιθωνίας, Κασσάνδρας και Νέας Προποντίδας.

Συνελήφθησαν συνολικά 78 άτομα για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και άλλων παραβάσεων σε τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων σε παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής και κυρίως στον Δήμο Αριστοτέλη, Σιθωνίας, Κασσάνδρας και Νέας Προποντίδας συνελήφθησαν συνολικά 78 άτομα διαφόρων υπηκοοτήτων για αδικήματα που αφορούν το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, την παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση, καθώς και σε παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις σε πολυσύχναστες παραλίες της Χαλκιδικής, στοχεύοντας στην πρόληψη και καταστολή του φαινομένου των κλοπών και φθορών σε οχήματα των λουόμενων, με αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν άμεσα 9 περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα.

Πιο αναλυτικά σχετικά με το παρεμπόριο:

- διενεργήθηκαν συνολικά 149 έλεγχοι,
- συνελήφθησαν 38 άτομα,
- βεβαιώθηκαν 38 παραβάσεις και
- κατασχέθηκαν 1.811 είδη παρεμπορίου τα οποία και καταστράφηκαν συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία

σχετικά με την παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση:

- διενεργήθηκαν συνολικά 243 έλεγχοι,
- συνελήφθησαν 2 άτομα και
- βεβαιώθηκαν 128 παραβάσεις

σχετικά με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος:

- διενεργήθηκαν συνολικά 847 έλεγχοι,
- συνελήφθησαν 38 άτομα,
- βεβαιώθηκαν 354 παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ ενημερωθήκαν και οι κατά περίπτωση συναρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.