Skip to main content

SABAH: «Εχθρός των Τούρκων ο Καρατζαφέρης»

Αντιδράσεις προκάλεσε η επιλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη να είναι υποψήφιος στη Θράκη.
Ως προκλητική χαρακτηρίζεται από την τουρκική εφημερίδα «SABAH» η απόφαση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργου Καρατζαφέρη να θέσει υποψηφιότητα στη Θράκη.

Χαρακτηριστικά στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας φιλοξενείται άρθρο που αναφέρει ότι «ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., που είναι το μοναδικό άκρως εθνικιστικό κόμμα της Ελλάδας, παραμερίζοντας όσα έχει δηλώσει κατά της Τουρκίας και προκειμένου να συλλέξει ψήφους, στράφηκε προς τη δυτική Θράκη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του σε εκλογική περιφέρεια της περιοχής, όπου και ζει «τουρκική» μειονότητα. Ο κ. Καρατζαφέρης, για τον οποίο δεν υπάρχει πιθανότητα να αποσπάσει τις ψήφους της «τουρκικής» μειονότητας, στοχεύει στις ψήφους των ακραίων εθνικιστών, οι οποίοι αντιδρούν εναντίον της «τουρκικής» μειονότητας. Μάλιστα, θεωρείται βέβαιο ότι με τις ψήφους, τις οποίες θα λάβει από εκεί, θα εισέλθει και στη Βουλή»

Σχετικά με την απόφαση του να είναι υποψήφιος στη Θράκη, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι αυτή του η επιλογή αποτελεί «απάντηση» στη συνεχή προκλητική στάση της γείτονος χώρας.

Α.Μ