Skip to main content

S&B: Σύσταση κοινής εταιρίας με την κινέζικη Angang

Σε σύσταση κοινής εταιρίας συλλιπασμάτων συνεχούς χύτευσης (ΣΣΧ) στη βόρεια Κίνα, διάρκειας 30 ετών, από κοινού με την Angang Industry Group Co. Ltd., προχωρά η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά. Η συνολική επέν
Σε σύσταση κοινής εταιρίας συλλιπασμάτων συνεχούς χύτευσης (ΣΣΧ) στη βόρεια Κίνα, διάρκειας 30 ετών, από κοινού με την Angang Industry Group Co. Ltd., προχωρά η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά. Η συνολική επένδυση στην κοινοπραξία ανέρχεται στα 6,0 εκατ. δολάρια, ενώ η αναλογική συμμετοχή της S&B σε επίπεδο Ομίλου θα είναι 1,5 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρία συστήνεται μεταξύ των Stollberg & Samil Co. Ltd, συγγενούς εταιρίας της S&B στην Κορέα, και της Angang Industry Group Co. Ltd, θυγατρικής της Angang Steel Co. Ltd. (Angang).

Όπως αναφέρεται, σκοπός της νέας εταιρίας είναι η «εκ των έσω» προμήθεια συλλιπασμάτων μεταλλουργίας για τον κλάδο παραγωγής χάλυβα της Angang, προσφέροντας, ταυτόχρονα, τα πλεονεκτήματα των διεθνούς κλάσεως παραγωγικών προτύπων της S&B, την εμπειρία της στον ποιοτικό έλεγχο και την τεχνογνωσία της στις εφαρμογές συλλιπασμάτων συνεχούς χύτευσης (ΣΣΧ). Στο πλαίσιο αυτό η κοινοπραξία θα δημιουργήσει μονάδα παραγωγής κοντά στο εργοστάσιο χάλυβα της Angang, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Μέσω της κοινοπραξίας, ο κλάδος ΣΣΧ της S&B θα επεκτείνει γεωγραφικά τη δραστηριότητά του, ενισχύοντας τη θέση του σε τοπικό επίπεδο και αυξάνοντας το μερίδιό του στην αγορά, καθώς τα ΣΣΧ αποτελούν σειρά εξειδικευμένων προϊόντων, υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ουσιαστικό ρόλο την υποβοήθηση της παραγωγής χάλυβα, με τη μέθοδο της συνεχούς χύτευσης.

Η Angang ανήκει στις 10 μεγαλύτερες παραγωγούς χάλυβα της Κίνας και είναι 2η σε μέγεθος παραγωγός στην ηπειρωτική χώρα. Η παραγωγή της ξεπέρασε τα 20 εκατ. τόνους το 2009, αντιπροσωπεύοντας περίπου 4% της συνολικής παραγωγής χάλυβα στην Κίνα, με προοπτικές σταθερής ανάπτυξης στο μέλλον.