Skip to main content

Ryanair: Υπό την απειλή απεργιών αναγνωρίζει τα συνδικάτα των πιλότων

Η κίνηση της Ryanair έρχεται αφού πιλότοι σε πολλές χώρες απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο έως τα Χριστούγεννα.

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την πραγματοποίηση της πρώτης απεργίας των πιλότων της που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, η Ryanair, ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει τα συνδικάτα των πιλότων, ιστορική κίνηση, αφού γίνεται για πρώτη φορά στα 32 της χρόνια.

«Η αναγνώριση των συνδικάτων θα είναι μια σημαντική αλλαγή για τη Ryanair, αλλά έχουμε κάνει ριζικές αλλαγές στο παρελθόν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο’ Λίρι, που μέχρι πρόσφατα αντιδρούσε στην αναγνώριση.

«Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι αυτές οι δομές μπορούν και θα συμφωνηθούν με τους πιλότους μας στις αρχές του νέου έτους».

Η κίνηση έρχεται αφού πιλότοι σε πολλές χώρες απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο έως τα Χριστούγεννα. Η ιρλανδική εταιρεία ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τα συνδικάτα στην Ιρλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία προκειμένου να τα αναγνωρίσει, αρκεί τα συνδικάτα αυτά να συστήσουν μια επιτροπή που θα περιλαμβάνει μόνο πιλότους της Ryanair, «καθώς η Ryanair δεν θα μπλεχθεί με πιλότους που πετούν για ανταγωνιστικές εταιρείες στην Ιρλανδία ή αλλού».

Οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους στην Ιταλία αναμένονταν να προχωρήσουν πρώτοι σε κινητοποιήσεις, πραγματοποιώντας τετράωρη στάση εργασίας αργότερα σήμερα, με τους πιλότους στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία να ακολουθούν με 24ωρη απεργία στις 20 Δεκεμβρίου.