Skip to main content

Ρουμενίγκε σε FIFA-UEFA:Να σκεφθούν το ποδόσφαιρο και όχι την πολιτική

O εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν βρίσκεται στην Αθήνα ως πρόεδρος της ECA και καυτηρίασε την απόφαση της FIFA να διεξάγει Μουντιάλ με 48 ομάδες

 «Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε την απόφαση της FIFA να διοργανώσει Μουντιάλ με 48 ομάδες.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στην Αθήνα ως πρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και δήλωσε επίσης ότι η FIFA πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία χωρίς να ζητήσει τη γνώμη κανενός, γεγονός που θέτει θέμα διαφάνειας.

«Πιστεύω ότι είναι προφανές πως η FIFA γνωρίζει πως είμαστε δυσαρεστημένοι μ΄αυτήν την αύξηση κατά 50% των ομάδων (σ.σ. από 32 σε 48). Πράγματι, είμαστε. Ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις και γενικά το θέμα της διαφάνειας, είναι κατά την άποψή μας απαράδεκτος. Χρησιμοποιούν τους παίκτες μας, δηλαδή τους υπαλλήλους μας, προς όφελος του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εχουμε κάθε δικαίωμα να ζητήσουμε μια λύση» είπε ο Ρουμενίγκε στους εκπροσώπους του Τύπου, στο περιθώριο της 18ης Συνόδου της ECA που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το υπερφορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα αποτελεί μείζον πρόβλημα για την Ενωση των Συλλόγων και ο «Κάλε» αποφάσισε να απευθυνθεί απευθείας στις αρχές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: «Θα ζητήσουμε από τη FIFA και την UEFA να περιορίσει τους διεθνείς αγώνες. Φτάσαμε σε ένα σημείο που οι παίκτες αγωνίζονται σε πάρα πολλές αναμετρήσεις. Θα πρέπει πλέον να σκέφτονται περισσότερο το ποδόσφαιρο και όχι τα οικονομικά και την πολιτική».