Skip to main content

Ρουμανία: Προεδρικές εκλογές με ξεκάθαρο φαβορί

Το νέο πρόεδρο της χώρας τους ψηφίζουν σήμερα οι πολίτες της Ρουμανίας και όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται το νυν πρόεδρο, Τραϊάν Μπασέσκου να διαδεχθεί ο 51χρονος αριστερός αντίπαλός
Το νέο πρόεδρο της χώρας τους ψηφίζουν σήμερα οι πολίτες της Ρουμανίας και όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται το νυν πρόεδρο, Τραϊάν Μπασέσκου να διαδεχθεί ο 51χρονος αριστερός αντίπαλός του, Μιρτσέα Τζεοάνα, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα τερματίσει την πολιτική κρίση που οδήγησε τη Ρουμανία η επιδείνωση της οικονομίας της.

Οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις δείχνουν τον κ. Τζεοάνα να προηγείται του νυν προέδρου με τουλάχιστον οκτώ μονάδες, παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε μέχρι τώρα από τον αντίπαλό του, ο οποίος τον κατηγορεί ότι εάν εκλεγεί θα κλείσει τα μάτια στη διαφθορά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών, ο κ. Μπασέσκου, παρά τις προσπάθειές του όμως και τις υποσχέσεις του ότι αυτός μόνο μπορεί να βγάλει τη χώρα από την οικονομική καταιγίδα, συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες επανεκλογής.