Skip to main content

Ρουμανία: Όχημα μεταφοράς προσωπικού SAUR 2

Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού SAUR 2,παρουσιάστηκε στην 6η διοργάνωση της έκθεσης αμυντικού υλικού και οπλικών συστημάτων EXPOMIL, στο Βουκουρέστι.
Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού SAUR 2, που παράγεται στην εργοστασιακή μονάδα στο Μορένι, παρουσιάστηκε στην 6η διοργάνωση της έκθεσης αμυντικού υλικού και οπλικών συστημάτων EXPOMIL, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, από τις 11-14 Νοεμβρίου.

Η έκθεση αυτή, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 105 εταιριών από 10 χώρες (Ρουμανία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Βρετανία, Πολωνία και ΗΠΑ).

Στην έκθεση συμμετείχε και η ευρωπαϊκή αεροπορική κοινοπραξία (EADS), η οποία παρουσίασε εξομοιωτή πτήσεων του μαχητικού 4ης γενιάς Γιουροφάιτερ (Eurofighter).

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν επίσης, σύγχρονα συστήματα επικοινωνιών, αλλά και συστήματα ραντάρ και αντιμετώπισης παρεμβολών ηλεκτρονικού πολέμου.

Παράλληλα, έγιναν παρουσιάσεις οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, που παράγονται στην Ιταλία, στο Ισραήλ, αλλά και στη Γαλλία, ενώ παρουσιάστηκε και το γαλλικό μαχητικό 4ης γενιάς Ραφάλ (Rafale).

Η EXPOMIL στοχεύει στην εμπορική κάλυψη των αναγκών των ρουμανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και των αμυντικών αναγκών των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ