Skip to main content

Ρώσσιος: Δεν κλείνει το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες

Ο πρόεδρος της ΕΒΖ δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσει το ζαχαρουργείο Σερρών, εάν το 2017 καλλιεργηθούν οι προβλεπόμενες εκτάσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΒΖ Α.Ε. Χρήστος Ρώσσιος, απάντησε καθησυχαστικά μέσω του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στην ανησυχία που εξέφρασαν στη Voria.gr Σερραίοι τευτλοκαλλιεργητές (διαβάστε εδώ), για κλείσιμο του ζαχαρουργείου στις Σέρρες.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΒΖ δήλωσε ότι το εργοστάσιο των Σερρών δεν προβλέπεται να κλείσει το 2017, αν σπαρούν με τεύτλα οι προβλεπόμενες εκτάσεις ενώ πρόσθεσε:"΄Εχουμε και άλλα σχέδια για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας, που θα οδηγήσουν και σε επιμήκυνση της λειτουργίας του εργοστασίου στις Σέρρες".

Οι τευτλοπαραγωγοί, όπως έγραψε η Voria.gr, ζήτησαν άμεση επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των τεύτλων στο εργοστάσιο στο Πλατύ, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρείται το πρόγραμμα μεταφοράς της ΕΒΖ. Μάλιστα, είπαν ότι καθημερινά διατίθενται από τη μεταφορική 5-6 φορτηγά όταν θα έπρεπε να διατίθενται 20-25, όπως συνέβη.

Κατά τον κ.Ρώσσιο, οι τευτλοπαραγωγοί στις Σέρρες δυσκολεύονται να δεχθούν τα νέα δεδομένα που ισχύουν στην ΕΒΖ, αλλά "καλά θα κάνουν να το πράξουν για το καλό των ιδίων και της βιομηχανίας". Κατανοώντας εν μέρει τους λόγους της ανησυχίας τους, ο κ. Ρώσσιος επισήμανε: "δυστυχώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν μας έδωσε τα βαγόνια που ζητήσαμε για τη μεταφορά τεύτλων στο Πλατύ Ημαθίας και έτσι παρατηρούνται κάποιες μικρές καθυστερήσεις, που όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτές, αφού όλα είναι υπολογισμένα και οποιαδήποτε παρέμβαση, θα ανεβάσει το κόστος, κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε".

Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις θυγατρικές της Σερβίας, ο πρόεδρος της ΕΒΖ επισήμανε ότι "οι διαδικασίες προχωρούν γοργά και σύντομα θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία".