Skip to main content

Ρώσος, Ουζμπέκος και Κιργίζιος οι μακελάρηδες του «Ατατούρκ»

Ο ρωσικές ιθαγένειας, Τσετσένος βομβιστής αυτοκτονίας, Οσμάν Βαντίμοφ, είχε έλθει στην Τουρκία από το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους Ράκα, στη Συρία

Ένας Ρώσος μουσουλμάνος τσετσενικής καταγωγής από την περιοχή του Νταγκεστάν, ένας Ουζμπέκος και ένας Κιργίζιος, ήταν οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που έπληξαν το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

Παράλληλα, η τουρκική αστυνομία προέβη σε επιχειρήσεις σε 16 κατοικίες στην Κωνσταντινούπολη και προσήγαγε συνολικά 13 άτομα, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση, η οποία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, προκάλεσε τον θάνατο 42 ανθρώπων (μεταξύ τους και οι δράστες) και τον τραυματισμό άλλων 239.

Από τους προσαχθέντες οι τρεις είναι πολίτες ξένων χωρών.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία από την επιχείρηση που πραγματοποίησε νωρίτερα στην κατοικία που είχαν ενοικιάσει στην Κωνσταντινούπολη οι τρεις δράστες της επίθεσης.

Ο Τσετσένος δράστης Οσμάν Βαντίμοφ, ο οποίος είχε ρωσική ιθαγένεια, είχε έλθει στην Τουρκία από το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους Ράκα, στη Συρία.