Skip to main content

Ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε κτήριο στη Συρία - Τρεις Τούρκοι νεκροί

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε «τη λύπη του και τα συλλυπητήριά του»

Eπιδρομή εξαπέλυσαν μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας στη βόρεια Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Τούρκοι και άλλοι  11 να τραυματιστούν.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η ρωσική πολεμική αεροπορία είχε στοχοθετήσει μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, «όμως τρεις από τους στρατιώτες μας έπεσαν ως μάρτυρες όταν επλήγη κτίριο όπου οι μονάδες μας είχαν πάρει θέση».

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται σε ποια περιοχή της βόρειας Συρίας εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε «τη λύπη του και τα συλλυπητήριά του», σύμφωνα με το δελτίο τύπου του στρατού. Στη Μόσχα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι Πούτιν και Ερντογάν αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης να ενισχύουν την συνεργασία τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι ο ελλιπής συντονισμός μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας ευθύνεται για τον θάνατο από λάθος των τριών Τούρκων στρατιωτών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι ρωσικά μαχητικά σκότωσαν κατά λάθος 3 Τούρκους στρατιώτες, σύμφωνα με το RIA.