Skip to main content

Ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Καβάλα

Ποιοι κλάδοι της τοπικής οικονομίας κέντρισαν το ενδιαφέρον των μελών ρωσικής επιχειρηματικής αποστολής, που συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Καβάλας.
Τρόφιμα, ποτά, είδη ένδυσης κι υπόδησης, αλλά και παιδικά είδη που παράγονται στην περιοχή της Καβάλας, κέντρισαν το ενδιαφέρον Ρώσων επιχειρηματιών, που επισκέφθηκαν οργανωμένα χθες την πόλη και ξεκίνησαν επαφές για την ανάπτυξη στενών εμπορικών σχέσεων με Έλληνες συναδέλφους τους.

Τη ρωσική επιχειρηματική αποστολή υποδέχθηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας ο οικονομικός επόπτης Γιάννης Παναγιωτίδης και ενημέρωσε διεξοδικά τα μέλη της για τις δραστηριότητες των μελών του οργανισμού και τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ τους.

Οι ξένοι επισκέπτες εκπροσωπούσαν εταιρίες πολυκαταστημάτων και δίκτυα διανομής στην αχανή ρωσική αγορά κι εξέφρασαν την ελπίδα να ενισχυθούν περαιτέρω οι συναλλαγές κι οι συνεργασίες τους με Έλληνες εταίρους.  Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως δήλωσαν οι Ρώσοι επιχειρηματίες, διαπιστώθηκε η άριστη σχέση που διατηρεί το Επιμελητήριο Καβάλας με φορείς της χώρας τους. Ακόμα, πρότειναν τη δημιουργία μόνιμης έκθεσης – πρατηρίου (πωλητηρίου) ελληνικών προϊόντων στη Μόσχα, προκειμένου να προωθηθούν ακόμα περισσότερο τα  ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και να δοθεί -παράλληλα- η δυνατότητα και σε μικρομεσαίους Έλληνες επιχειρηματίες να  εκπροσωπηθούν ικανοποιητικά στη ρωσική αγορά.  Ζητήθηκε, μάλιστα, η συνδρομή των Επιμελητηρίων της Ελλάδας για να υλοποιηθεί ο στόχος αυτός.

Από πλευράς Επιμελητηρίου Καβάλας, ο κ. Παναγιωτίδης προσκάλεσε τα μέλη της ρωσικής επιχειρηματικής αποστολής να συμμετάσχουν με τις εταιρίες τους στη μεγάλη ετήσια διεθνή έκθεση που διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβριο στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, στο Εκθεσιακό – Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου.