Skip to main content

Ρωσικά μαχητικά χτύπησαν κονβόι τουρκικών φορτηγών (video)

Τα μαχητικά χτύπησαν χώρο πάρκινγκ σε συνοριακή διάβαση στο Κιλίς της Συρίας, όπου ήταν σταθμευμένα οχήματα της τουρκικής Οργάνωσης IHH.

Μαχητικά που πιστεύεται ότι ήταν ρώσικα φέρεται να χτύπησαν κονβόι τουρκικών φορτηγών στη Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, τα μαχητικά χτύπησαν χώρο πάρκινγκ σε συνοριακή διάβαση στο Κιλίς της Συρίας, όπου ήταν σταθμευμένα οχήματα της τουρκικής Οργάνωσης Διεθνούς Ανθρωπιστικής Βοήθειας (IHH), ωστόσο το φορτηγό που έπιασε φωτιά δεν ανήκε στην οργάνωση.

Ο επικεφαλής της συνοριακής διάβασης που ελέγχουν οι αντάρτες στην ίδια περιοχή δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα χώρο στάθμευσης φορτηγών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι έξι.

Ωστόσο, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για επτά νεκρούς- οδηγοί φορτηγών- και 10 τραυματίες, από το «χτύπημα» στα 20 περίπου φορτηγα, που μετέφεραν σίδηρο και τσιμέντο.

Συριακά μαχητικά έχουν χτυπήσει ξανά την περιοχή, αλλά αν επιβεβαιωθεί ότι αυτή ήταν επίθεση από τους Ρώσους, θα πρόκειται για μία από τις πιο κοντινές επιθέσεις της Μόσχας σε τουρκικό έδαφος.

«Οι ομάδες μας βοήθησαν να σβήσει η φωτιά. Τα φορτηγά δεν ανήκουν σε εμάς και δεν υπάρχει πληροφορία για το ποιος τα βομβάρδισε» είπε ο Μουσταφά Οζμπέκ, αξιωματούχος της IHH στο πρακτορείο Reuters.

Δείτε το βίντεο που τράβηξε εργαζόμενος της οργάνωσης: