Skip to main content

Ρωσία: Τουλάχιστον 25 νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου

Συνολικά 25 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό του επιβατηγού τρένου Νιέφκσι Εξπρές που εκτελεί το δρομολόγιο Μόσχα- Αγία Πετρούπολη, ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 26.
Συνολικά 25 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό τουεπιβατηγού τρένου Νιέφκσι Εξπρές που εκτελεί το δρομολόγιο Μόσχα- ΑγίαΠετρούπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός εκτάκτων καταστάσεωνΣεργκέι Τσόιγκου, ενώ προηγουμένως ο ίδιος είχε μιλήσει για 26 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο οποίος έχει αναθεωρήσει ταπροϋπάρχοντα στοιχεία 25 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 26 αγνοούντα. Στους αγνοούμενους δεν συμπεριλαμβάνονται αυτοί που έχουν μεταφερθείστα νοσοκομεία, ούτε αυτοί που έχουν τραυματιστεί", δήλωσε στην ρωσικήτηλεόραση ο επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής που δημιουργήθηκεαμέσως μετά το δυστύχημα.

Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει χθες βράδυ το υπουργείο αντιμετώπισηςεκτάκτων καταστάσεων ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν σε 26,των αγνοουμένων σε 18 και των τραυματιών σε 104. ΄Αλλοι απολογισμοί, που ωστόσο δεν είχαν επιβεβαιωθεί επισήμως ανέβαζαν τον αριθμό των νεκρών από 25 έως 39. Η υπουργός Υγείας Τατιάνα Γκολίκοβα από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι έξι ξένοι συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών. Πρόκειται για έναν Ιταλό, έναν Βέλγο, έναν Αζέρο, έναν Λευκορώσο και δύο Ουκρανούς. Ο εκτροχιασμός πολλών βαγονιών του Νιέφκσι Εξπρές, σημειώθηκε στις21.30 τοπική ώρα την Παρασκευή το βράδυ στην περιοχή μεταξύ τουΝοβκορόντ και του Τβερ, 284 χιλιόμετρα από την παλιά πρωτεύουσα τηςπάλαι ποτέ ρωσικής αυτοκρατορίας. Όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές ο εκτροχιασμός οφειλόταν σε τοποθέτηση 7 κιλών εκρηκτικών επί των σιδηροτροχιών.

πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ