Skip to main content

Ρωσία: Σκοτώσαμε κορυφαία στελέχη του ISIS στην Ντέιρ-αλ Ζορ

Οι συριακές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τα ρωσικά αεροπορικά βομβαρδιστικά, κατάφεραν να σπάσουν την πολιορκία του ISIS στη Ντέιρ αλ-Ζορ.

Τουλάχιστον 40 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους διατείνονται ότι έχουν σκοτώσει οι Ρώσοι σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν κοντά στην ανατολική πόλη της Συρίας, Ντέιρ-αλ Ζορ.

Η αεροπορική επιδρομή που διενεργήθηκε από βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-34, έλαβε χώρα λίγο μετά τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών για συνάντηση των στελεχών του Ισλαμικού Κράτους σε μυστικό υπόγειο σταθμό διοίκησης στην Ντέιρ-αλ Ζορ.

Η ρωσική πλευρά αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο Facebook ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ο Αμπού Μουχαμάντ αλ-Σιμάλι ο οποίος επέβλεπε τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο εξωτερικό.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει επίσης ότι έχει στοιχεία πως στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γκουλμουρόντ Χαλίμοβ, ο Υπουργός Πολέμου του ΙΚ, ο οποίος έχει επίσης τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο Χαλίμοβ ο οποίος έχει περάσει από αμερικανική εκπαίδευση και έχει διατελέσει χρέη διοικητή της αστυνομίας του Τατζικιστάν, ενσωματώθηκε στο Ισλαμικό Κράτος τον Απρίλιο του 2015.

Κορυφαίο στέλεχος της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας του Τατζικιστάν δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA ότι η Μόσχα θα πρέπει να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον θάνατο του Χαλίμοβ.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη οι συριακές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τα ρωσικά αεροπορικά βομβαρδιστικά, κατάφεραν να σπάσουν την πολιορκία του Ισλαμικού Κράτους στην Ντέιρ αλ-Ζορ, το τελευταίο ισχυρό προπύργιο του ΙSIS στη Συρία.