Skip to main content

Ρωσία: Πυρκαγιά σε ψυχιατρείο σκότωσε 23 νοσηλευόμενους

Το ξύλινο κτίσμα του ψυχιατρικού νοσοκομείου καταστράφηκε ολοσχερώς, σκοτώνοντας 23 άτομα και τραυματίζοντας άλλα τόσα, κάποια από τα οποία σοβαρά.

Στους 23 ανέρχονται οι νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στην περιφέρεια του Βορόνιετς, στη νοτιοδυτική Ρωσία. Άλλοι 23 άνθρωποι νοσηλεύονται, ορισμένοι σε σοβαρή κατάσταση, και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου, κατέστρεψε ολοσχερώς το ξύλινο κτήριο του νοσοκομείου, που βρίσκεται στο χωριό Αλφέροβκα, στην περιφέρεια του Βορόνιετς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, εβδομήντα ασθενείς και τέσσερις νοσηλευτές βρίσκονταν μέσα στο κτήριο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν ηλικίας από 60 έως 80 ετών.

Περισσότεροι από 440 πυροσβέστες και διασώστες και περίπου 80 οχήματα έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από περίπου τρεις ώρες.

Πολλοί ασθενείς είχαν πάρει ηρεμιστικά και υπνωτικά χάπια πριν κοιμηθούν και δεν αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο, μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. «Απλώς δεν ξύπνησαν» ανέφερε ο ανταποκριτής του NTV.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι γνωστά. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά πιθανώς προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα λόγω των παλαιότητας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.