Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018
x

ΡΩΣΙΑ: Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ

Η Ρωσίας, το Ιράν και η Τουρκία σχεδιάζουν να αποφασίσουν αύριο Παρασκευή για την ημέρα διεξαγωγής του εθνικού συριακού κογκρέσου

Ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία, ο Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ δήλωσε σήμερα πως δεν συντρέχουν λόγοι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να παραμένουν στη Συρία και χαρακτήρισε αβάσιμους τους λόγους που έχει διατυπώσει η Ουάσιγκτον για τη διατήρηση της στρατιωτικής της παρουσίας στη χώρα.

«Όποιους λόγους έχουν επικαλεστεί οι Αμερικάνοι για να αιτιολογήσουν την παράταση της στρατιωτικής τους παρουσίας... είναι απλά δικαιολογίες και πιστεύουμε ότι η παρουσία τους πρέπει να λήξει», δήλωσε, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο Λαβρέντιεφ από την Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, ενόψει του νέου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών για τον συριακό πόλεμο, που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας.

Όπως σημείωσε, οι τρεις χώρες σχεδιάζουν να αποφασίσουν αύριο Παρασκευή για την μέρα διεξαγωγής του εθνικού συριακού κογκρέσου. Η συμφωνία όμως για τον κατάλογο των αντιπροσώπων θα διαρκέσει περισσότερο, έως και τρεις εβδομάδες.

Η Τουρκία τον περασμένο μήνα απέρριψε την παρουσία των κύριων συριακών κουρδικών οργανώσεων στο κογκρέσο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ