Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
x

ΡΩΣΙΑ: «ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας καλεί ζητά από τους Μάρτυρες να κλείσουν τα κεντρικά τους γραφεία στην Αγία Πετρούπολη.

«Εξτρεμιστική οργάνωση» έκρινε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας πως είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, ζητώντας να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία τους στην Αγία Πετρούπολη.

Πολλά από τα βιβλία και τα έντυπα που εκδίδονται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία έχουν μπει στη λίστα των «απαγορευμένων εξτρεμιστικών εντύπων». Οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι πρόκειται για μια οργάνωση που καταστρέφει οικογένειες, υποδαυλίζει το μίσος και απειλεί ζωές, μια περιγραφή που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ψευδή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε επίσης την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι απάντησαν ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση.

Ο Γιάροσλαβ Σιβούλσκι, ένας εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, δήλωσε «σοκαρισμένος» από την απόφαση του δικαστηρίου και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να ασκηθεί έφεση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ