Skip to main content

Ρωσία: Άλλη μία δημοσιογράφος υποψήφια για την προεδρία

Η 37χρονη Εκατερίνα Γκόρντον ανέβασε στο YouTube στις 29 Οκτωβρίου βιντεοκλίπ στο οποίο ενημερώνει τους Ρώσους πολίτες για τη προεκλογική εκστρατεία.

Μετά την απόφαση που πήρε η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σαμπτσάκ να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της Ρωσίας που θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου 2018, ακόμη μία Ρωσίδα δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός, η Εκατερίνα Γκόρντον, ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

Η ίδια θεωρεί ότι είναι η μοναδική υποψήφια, την υποψηφιότητα της οποίας δεν ενέκρινε το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 37χρονη Εκατερίνα Γκόρντον ανέβασε στο YouTube στις 29 Οκτωβρίου βιντεοκλίπ στο οποίο ενημερώνει τους Ρώσους πολίτες για το ότι η προεκλογική της εκστρατεία θα επικεντρωθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα παιδιά.

«Είμαστε μια χώρα μητέρων μονογονεϊκών οικογενειών για τις οποίες οι πάντες αδιαφορούν», δήλωσε η Γκόρντον, η οποία θεωρεί ότι αυτή την στιγμή η αντιπολίτευση και οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις «τρώνε από το ίδιο κουτάλι προσπαθώντας να κερδίσουν από εμάς χρήματα».

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος δηλώνει ότι δεν την στηρίζουν μεγάλοι επιχειρηματίες και ότι όσοι θέλουν να την στηρίξουν οικονομικά μπορούν να το κάνουν, όπως και ότι κατά την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας θα δώσει στην δημοσιότητα τις πηγές χρηματοδότησης της.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ήδη διαμορφώνεται το επιτελείο της με το οποίο θα κάνει την προεκλογική της εκστρατεία, το οποίο αποτελείται από εμπειρογνώμονες τα ονόματα των οποίων θα ανακοινώσει αργότερα.

Η Εκατερίνα Βιτκόροβνα Γκόρντον γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1980 στην Μόσχα, σε οικογένεια επιστημόνων. Είναι απόφοιτος της Σχολής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, παρακολούθησε υψηλού επιπέδου σεμινάρια σκηνοθεσίας και σεναριογραφίας, ενώ φοίτησε στη Νομική Ακαδημία της Μόσχας. Στη συνέχεια ανέπτυξε μια πολυσχιδή δραστηριότητα στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, αλλά και στον καλλιτεχνικό τομέα, καθώς ίδρυσε το ρόκ συγκρότημα BlondRock που κυκλοφόρησε τα άλμπουμ «Έρωτας και Ελευθερία», «Βαρέθηκα να φοβάμαι», ενώ έχει γράψει περισσότερα από 200 τραγούδια. Είναι μητέρα δύο παιδιών.