Skip to main content

Ρωσία: Αλιευτικό με 20 ναυτικούς εξαφανίστηκε στην Άπω Ανατολή

Το πλοίο Vostok (Ανατολή) εξέπεμψε σήμα κινδύνου το πρωί ενώ βρισκόταν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την ακτή της περιοχής Πριμόρσκι στην Α. Ανατολή

Ρωσικές υπηρεσίες διάσωσης κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό αλιευτικού πλοίου που εξαφανίστηκε στην Θάλασσα της Ιαπωνίας με 20 ναυτικούς, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το πλοίο Vostok (Ανατολή) εξέπεμψε σήμα κινδύνου το πρωί, ενώ βρισκόταν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την ακτή της περιοχής Πριμόρσκι στην Άπω Ανατολή, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο διευκρίνισε ότι δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί η επαφή με το πλοίο.

Στο αλιευτικό επέβαιναν 20 ναυτικοί, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο αρχικά είχε ανακοινώσει ότι το πλήρωμα αποτελείτο από 21 πρόσωπα.

Η ρωσική Επιτροπή Ερευνών άρχισε έρευνα για παραβίαση των κανόνων για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών με αποτέλεσμα τον θάνατο.

Σύμφωνα την Επιτροπή, το πλοίο μετέβαινε από το λιμάνι Ντονγκέ στη Νότια Κορέα στο Χολμσκ, στη ρωσική νήσο Σαχαλίνη, και έστειλε σήμα στις 05:30 τοπική ώρα στη Σαχαλίνη (20:30 ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ίντερφαξ, το πλοίο ανήκει σε μια εταιρεία που ειδικεύεται στην αλιεία καβουριών για τα οποία φημίζεται η περιοχή αυτή. Είχε κατασκευαστεί το 1985 στη Νότια Κορέα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το πλήρωμα είναι εν ζωή», δήλωσε στο Interfax ο υπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, Βλαντίμιρ Πουτσκόφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ελικόπτερα, πλοία και ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος εστάλησαν στο σημείο, σύμφωνα με το υπουργείο. Δύο σωσίβια εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες τις οποίες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι και κύματα ύψους έως και πέντε μέτρων.