Skip to main content

Ροντρίγκεζ στη Voria: Ισχυρή η Ελλάδα, το καλύτερο δυνατό στο Mundial

Ο σταρ της Μίλαν μιλά στη Voria.gr ενόψει του αυριανού φιλικού αγώνα ανάμεσα στην Εθνική Ελβετίας και την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ

Αναμφίβολα αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της Εθνικής Ελβετίας. Ο λόγος για τον Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, βασικό και αναντικατάστατο αριστερό οπισθοφύλακα των «Nati» που ετοιμάζεται για την τρίτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και συγκεκριμένα το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο επί 5,5 χρόνια συμπαίκτης του Αντελίνο Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ και νυν άσος της Μίλαν παραχώρησε συνέντευξη στη Voria.gr αναφορικά με την αυριανή φιλική αναμέτρηση της χώρας του εναντίον της Εθνική Ελλάδος στο ΟΑΚΑ, μιλώντας τόσο για την Ελβετία και την επικείμενη συμμετοχή της στο Mundial όσο και για τη «γαλανόλευκη».

Αρχικά, σε ερώτηση για τα συναισθήματά του ενόψει της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική του Ομάδα, ο 25χρονος μπακ των «Ροσονέρι» εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νιώθω πολύ καλά, δεν είναι και το πιο νορμάλ στη ζωή των Ελβετών να βλέπουν την ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας τους να συμμετέχει τόσες σερί φορές σε μεγάλα τουρνουά. Αυτή η επιτυχία κρύβει αρκετή δουλειά από πίσω, μία μικρή χώρα χρειάζεται να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει σε αυτού του είδους τις επιτυχίες. Παράλληλα όμως αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα του καλού scouting και εντοπισμού εγχώριων ταλέντων αλλά και της εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι παίκτες εδώ και χρόνια».

Συνεχίζοντας, σε ερώτηση αναφορικά με τις σκέψεις που κάνει για τη συμμετοχή της Ελβετίας στην κορυφαία εθνική διοργάνωση, σε όμιλο εναντίον των Βραζιλία, Σερβία και Κόστα Ρίκα, ο γεννημένος στη Ζυρίχη από Ισπανό πατέρα και Χιλιανή μητέρα απάντησε: «Έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε βήμα βήμα κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν θέλουμε να υποσχεθούμε κάτι εκτός από το ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε κάθε παιχνίδι. Τώρα κοιτάζουμε μόνο την Ελλάδα, τα παιχνίδια του ομίλου αργούν ακόμη».

Ο προπονητής της Ελβετίας, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς τοποθετήθηκε σε δηλώσεις του πριν την αναχώρηση για Αθήνα λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα αποτελεί έναν αντίπαλο με καλή τακτική και στοιχεία όμοια με τη Σερβία την οποία και θα αντιμετωπίσουν στο Mundial. Η άποψη του Ροντρίγκεζ δεν αποκλίνει από την αντίστοιχη του ομοσπονδιακού προπονητή και είναι η εξής: «Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Πέτκοβιτς. Η Ελλάδα είναι ισχυρή και πολύ οργανωμένη ως ομάδα. Έχασαν σε μόλις έναν αγώνα, αυτόν με το Βέλγιο αν θυμάμαι καλά και ατύχησαν να μην παίξουν καλά στον πρώτο αγώνα των play-off ενάντια στην Κροατία. Προσωπικά θεωρώ πως αυτή η συμπαγής αμυντική προσέγγιση των Ελλήνων στο παιχνίδι τους γίνεται δύσκολα διαχειρίσιμη από τους αντιπάλους της. Σίγουρα ο κ. Σκίμπε έχει βάλει τη σφραγίδα του σε αυτή την ομάδα δημιουργώντας ένα σύνολο γεμάτο ταλέντο, τεχνική κατάρτιση και πειθαρχία και ο αυριανός αγώνας αποτελεί ένα καλό τεστ για εμάς ώστε να δούμε τι έχουμε να διορθώσουμε ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση σχετική με Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές τους οποίους και κλήθηκε να αντιμετωπίσει, είτε στη Bundesliga (Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος), είτε στο Campionato (Μανωλάς) ο άσος της Μίλαν ήταν διαλλακτικός μη θέλοντας να ξεχωρίσει κάποιον παίκτη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απαντώντας: «Δεν μου αρέσει να τοποθετούμε συγκεκριμένα για κάποιον-κάποιους ποδοσφαιριστές. Όλοι τους είναι εξαιρετικοί παίκτες που φέρουν τις εμπειρίες και τις παραστάσεις τους από το υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο τόσο στους συλλόγους που αγωνίζονται όσο και στις Εθνικές τους Ομάδες».

Η Ελβετία αποτελείται από ένα σύνολο παικτών όπου μερικοί είναι νεαροί και ταλαντούχοι (Ακάντζι, Βίντμερ, Τζάκα, Ζακάρια, Εμπολό, Ομπερλίν) ενώ άλλοι έχουν περισσότερες παραστάσεις όντας εμπειρότεροι (Λίχτσταϊνερ, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί, Σακίρι). Σε ερώτηση αναφορικά με τα πλεονεκτήματα που θεωρεί πως έχει η ομάδα της χώρας του ο πρώην συμπαίκτης του Αντελίνο Βιεϊρίνια απάντησε: «H Ελβετία αποτελείται από ένα γκρουπ πολύ καλών παικτών με ιδιαίτερη χημεία και αγωνιστικό πνεύμα, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου κάτι που μας δυναμώνει πολύ. Είμαι σίγουρος πως ο κ. Σκίμπε γνωρίζει τα πάντα για την Ελβετία (σ.σ ήταν προπονητής στη Γκρασχόπερς, Ιούνιος 2013-Ιανουάριος 2015) και θα δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες στους παίκτες του».

Κλείνοντας τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και πιο συγκεκριμένα στον Ροντρίγκεζ το όνομα του αρχηγού του ΠΑΟΚ και πρωταθλητή Ευρώπης με τον Ελβετό σταρ όμως να αποδεικνύεται σφίγγα και να κρατά κλειστά τα… χαρτιά του υπογραμμίζοντας: «Ο Βιεϊρίνια ήταν ένας πολύ καλός μου συμπαίκτης στη Βόλφσμπουργκ, είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και κατακτήσαμε μαζί δύο τίτλους (σ.σ το κύπελλο Γερμανίας τη σεζόν 2014-2015 και μετέπειτα το γερμανικό Supercup). Μιλάμε αρκετά συχνά, μιλήσαμε και τώρα για το παιχνίδι με την Ελλάδα όμως δεν πρόκειται να σου αποκαλύψω τα όσα είπαμε (γέλια)».