Skip to main content

Ρωμαϊκές μάχες και αρχαίοι μύθοι με πρωταγωνιστές playmobil

Η Playmobil Fair πραγματοποείται σήμερα και αύριο στο Pinewood και ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που έσπευσαν να την δουν.

Οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή, οι Ghostbusters, Μακεδονικές Φάλαγκες και Ρωμαϊκές Λεγεώνες ζωντάνεψαν μέσα από φιγούρες playmobil στο Playmobil Fair που πραγματοποείται σήμερα και αύριο στο Pinewood American International Schools of Thessaloniki.

Η αίθουσα γέμισε από μεγάλους και μικρούς που ήρθαν να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές δημιουργίες των μελών της ομάδας GRecobil Team, γνωστές και ως διοράματα τα οποία είναι αποκλειστικά φτιαγμένα από φιγούρες και αξεσουάρ για Palymobil.

«Έχω στήσει ένα λούνα πάρκ εμπνευσμένο από το Magic Park. Στο διόραμα εκτός από το κάστρο, υπάρχουν τουλάχιστον 150 φιγούρες, φυτά, η ρόδα και άλλα παιχνίδια τα οποία κινούνται», σημείωσε η Εύα Φιλίππου μιλώντας για τη δημιουργία της στη Voria.gr. Όπως λέει η ίδια αφιέρωσε περίπου έναν μήνα για την ολοκληρώσει ενώ το κόστος της κατασεκυής είναι περίπου 1.500 ευρώ.

Και ενώ η κ. Φιλίππου χρησιμοποίησε έτοιμες φιγούρες και αξεσουάρ για το λούνα παρκ της, ο Τάσος Πανταζόπουλος δημιούργησε τις δικές του φιγούρες συνδυάζοντας εξαρτήματα από διαφορετικά playmobil αλλά φτιάχνοντας και τα δικά του αξεσουάρ . Δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ο κ. Πανταζόπουλος αναφέρει: «Θα πάρω μια μικρή ασπίδα που είχαν οι Ινδιάνοι και εκεί θα κολλήσω ένα αυτοκόλλητο που είτε θα φτιάξω μόνος ή θα αγοράσω για να "ντύσω" έναν στρατιώτη Μακεδονικής φάλλαγας. Αντίστοιχα, για έναν Ρωμαίο στρατιώτη, θα αγοράσω και θα ζωγραφίσω το κράνος ενώ έπειτα μπορεί να πάρω ένα φτερό από έναν Ινδιάνο, να το κόψω στη μέση και να το κολλήσω πάνω του προκειμένου στο τέλος να μοιάζει με τα ρωμαϊκά κράνη που φορούνταν εκείνη την εποχή».

Με την ίδια τεχνική έφτιαξε και η Βασιλική Φατή το διόραμα της, ένα από τα μεγαλύτερα της αίθουσα, που απεικονίζει τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή. «Από πάντοτε μου άρεσαν τα playmobil αλλά ξεκίνησα τα τελευταία 8 με 10 χρόνια να συλλέγω. Είναι μια διαδικασία που αγαπώ, είναι πάρα πολύ δημιουργική. Περνάω πολύ ευχάριστα», σημείωσε. Όπως ανέφερε η ίδια, ασχολείται με το διόραμα της από πέρσι το καλοκαίρι ενώ το κόστος του έργου της αγγίζει τα 4.000 ευρώ.