Skip to main content

Ροδόπη: Σύροι μετέφεραν παράνομα... Σύρους στην Εγνατία Οδό

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο Σύρους, ηλικίας 24 και 19 ετών, να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες, στο οποίο μετέφεραν τους μετανάστες

Δύο Σύροι, ηλικίας 24 και 19 ετών, συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους συλληφθέντες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις υπηκόους Συρίας και έναν υπήκοο Πακιστάν

Αναλυτικότερα, σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 19χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Λίγο πιο κάτω, ο 19χρονος ακινητοποίησε το όχημα, ενώ ο 24χρονος συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κινούμενος σε αγροτική περιοχή, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

 

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες για τη διακίνηση μεταναστών.