Skip to main content

Ροδόπη: Συνελήφθη 77χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά να τα καταγγέλουν στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι ένας 77χρονος ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο σε χωριό της Ροδόπης.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και περί όπλων.

Ο ηλικιωμένος άνδρας το ίδιο μεσημέρι, και ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο ένα αδέσποτο σκύλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.