Skip to main content

Ρήξη στους κόλπους της κυβέρνησης Μέρκελ

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε φραστικά σε κυβερνητικό του εταίρο λόγω της διαφωνίας τους για το πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ και του NATO εκθέτοντας και σε διεθνές επίπεδο την δι
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε επιτέθηκε φραστικά σε κυβερνητικό του εταίρο λόγω της διαφωνίας τους για το πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ και του NATO χθες Παρασκευή, εκθέτοντας και σε διεθνές επίπεδο την διχόνοια στην κυβέρνηση της καγκελάριου Μέρκελ.

Το στέλεχος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CSU) της Μέρκελ, Κρίστιαν Σμιτ, εξέφρασε ρητά την επιδοκιμασία του όσον αφορά τις προτάσεις των ΗΠΑ για την δημιουργία ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.

Ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Βεστερβέλε, του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, αντέδρασε με σφοδρότητα στις δηλώσεις του Σμιτ. Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο των σχετικών συνομιλιών στο Ταλίν της Εσθονίας, επέμεινε ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν έχει καταλήξει σε απόφαση για το θέμα.

Οι δημόσιες ενδοκυβερνητικές διενέξεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες--περιλαμβάνουν το ζήτημα της βοήθειας στην αυτοκινητοβιομηχανία Opel, αλλά και το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και του συστήματος πρόνοιας, αλλά και το ζήτημα για τη φορολογία. Το FDP απείλησε ότι δε θα ψηφίσει τον υποψήφιο για την προεδρία που θα προτείνει η Άγκελα Μέρκελ εάν δεν περικοπούν οι φόροι.