Skip to main content

Ρυθμίζονται τα χρέη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Συμφωνία Ξυδάκη με Στρατούλη για να ρυθμιστούν τα χρέη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος προς το ΙΚΑ, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

O αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης συμφώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη να ρυθμιστούν τα χρέη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) προς το ΙΚΑ, που μέχρι πρότινος έφθαναν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο υπουργός περιμένει την πλήρη ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση εκ μέρους της διοίκησης, προτού διαταχθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος για τα προηγούμενα έτη.

Επισημαίνεται επίσης ότι «έχει εγκριθεί και εντός των ημερών εκταμιεύεται προς το ΚΘΒΕ το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Από αυτό, 550.000 ευρώ θα διατεθούν για τις ανάγκες της μισθοδοσίας, ενώ περίπου 450.000 ευρώ προορίζονται για το ΙΚΑ, προκειμένου να καταστεί δυνατό να μπεί το ΚΘΒΕ σε ρύθμιση. Το χρέος κανονίστηκε να αποπληρωθεί σε 150 δόσεις». Και υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού «εκταμίευσε προ μηνός το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, εκ των οποίων 540.000 ευρώ δεσμεύθηκαν για χρέη προς το ΙΚΑ και τις τράπεζες».

Προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού είναι η μισθοδοσία των εργαζομένων και η επαναφορά της «κανονικής λειτουργίας του κατ’ εξοχήν θεατρικού οργανισμού της Βορείου Ελλάδος τονίζεται στην ανακοίνωση.