Skip to main content

Συγκλόνισε ο πιλότος F16: Μολών Λαβέ, οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες-vid

«Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια πολλά Ελλάδα!», είπε ο επισμηναγός του μαχητικού με τρεμάμενη φωνή, κυριεύοντας τον ουρανό της πόλης

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και ανάτασης πλημμύρισε τον απανταχού Ελληνισμό ο επισμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», το οποίο «έσκισε» σήμερα τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου.

«Το "Όχι" της 28ης Οκτωβρίου του '40 αποτελεί συνέχεια του "Μολών Λαβέ" του Λεωνίδα. Δείχνει το σθένος του Έλληνα και της Ελληνίδας και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Σε αυτή την επέτειο πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια πολλά Ελλάδα!», είπε ο σμηναγός του μαχητικού με τρεμάμενη φωνή, κυριεύοντας τον ουρανό της πόλης με εντυπωσιακούς, κατακόρυφους ελιγμούς.

Στον επισμηναγό, ο οποίος έχει περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης με Α7 και F16, απευθύνθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μέσω ασυρμάτου. «Τα φτερά σας, τα φτερά της Πολεμικής Αεροπορίας, στέλνουν παντού το μήνυμα του ανθρωπισμού και της ειρήνης, στέλνουν όμως σε κάθε ιταμό εισβολέα και το διαχρονικό μήνυμα των προγόνων μας, "Μολών Λαβέ". Το Έθνος μας είναι υπερήφανο για σας. Η Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας συνοδεύει πάντα στις πτήσεις σας», ανέφερε συγκινημένος ο κ. Παυλόπουλος και του ευχήθηκε «χρόνια πολλά».

Το μαχητικό τύπου F16 Block plus 52, που απογειώθηκε από την 110 Πτέρυγα Μάχης, πραγματοποίησε, μεταξύ άλλων, high speed pass πάνω από την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης και slow roll, σε πολύ χαμηλό ύψος.

Δείτε το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου από αέρος:

 

Το μήνυμα του κ. Παυλόπουλου:



Τα βίντεο από τις εντυπωσιακές, εναέριες «μανούβρες» του επισμηναγού στον ουρανό της πόλης: