Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

ΡΗΓΑΣ: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία που έχει η έξοδος ως απτή απόδειξη του ενδιαφέροντος και της εμπιστοσύνης των επενδυτών

«Επιτυχημένη και ανώτερη των προσδοκιών» χαρακτήρισε την πρώτη απόπειρα επιστροφής της χώρας στις αγορές, ο Παναγιώτης Ρήγας.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία που έχει η έξοδος ως απτή απόδειξη του ενδιαφέροντος και της εμπιστοσύνης των επενδυτών και τόνισε πως το επιτόκιο του ομολόγου είναι ικανοποιητικό δεδομένων των συνθηκών και δεσμεύτηκε πως θα γίνουν και άλλες προσπάθειες, ώστε η Ελλάδα το 2018 να βγει από την επιτροπεία και να γίνει μια χώρα που θα μπορεί να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η τωρινή κατάσταση της οικονομίας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του 2014, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε κλείσει η 5η αξιολόγηση, είχε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4,5% και είχε δεσμευτεί σε πολλά δισεκατομμύρια μέτρων.

Αντίθετα, είπε στο ραδιόφωνο του Alpha, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μέσα από τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων δυόμισι χρόνων την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup που προβλέπει τη ρήτρα ανάπτυξης και το κλείδωμα των πλεονασμάτων στο 2%.

Αναφερόμενος στη διαμάχης κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, το στέλεχος της Κουμουνδούρου έκανε λόγο για προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας.

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση  περισσότερο ενθαρρύνει παρά εμποδίζει τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της και αυτό, όπως είπε, αποδεικνύεται από το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει πολλές υποθέσεις και έχει ασκηθεί πίεση για να διερευνηθούν καταγγελίες.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος κάλεσε τους δικαστές να είναι προσεκτικοί στις ανακοινώσεις τους και υπογράμμισε πως σε μία Δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να θεωρεί εαυτόν υπεράνω λογοδοσίας και κριτικής.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε επικριτικά τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία, σε σύμπνοια, όπως είπε, με τα εγχώρια ΜΜΕ, επιχειρεί να συγκαλύψει το έλλειμμα στρατηγικής της αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και υποβαθμίζοντας τη σημασία των επιτυχιών της κυβέρνησης, τη στιγμή που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και τα πιο σκληρά έντυπα του ξένου τύπου τοποθετούνται ιδιαιτέρως θετικά.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Ρήγας κάλεσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών, «να μην δέχεται να τον αξιοποιούν εκείνοι που κατηγορούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ