Skip to main content

Ρήγας: Το ν/σ για την ταυτότητα φύλου κατοχυρώνει δημοκρατικά δικαιώμα

Επισήμανε πως το νομοσχέδιο είναι εναρμονισμένο με το νομοθετικό πλαίσιο της Ευρώπης και λύνει πολλά προβλήματα κοινωνικής υφής.

«Το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου εκπληρώνει το αυτονόητο για τους πολίτες που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν υποστεί αναχρονιστικές αντιλήψεις και συντηρητισμό», τόνισε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επισήμανε πως το νομοσχέδιο είναι εναρμονισμένο με το νομοθετικό πλαίσιο της Ευρώπης, κατοχυρώνει βασικά δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και λύνει πολλά προβλήματα κοινωνικής υφής.

Ο κ. Ρήγας εμφανίστηκε σίγουρος για τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και εξέφρασε την ελπίδα πως προοδευτικοί βουλευτές της αντιπολίτευσης θα στηρίξουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση της Εκκλησίας και τη σχέση της με την κυβέρνηση, ο κ. Ρήγας δήλωσε πως οι απόψεις όλων είναι σεβαστές και η Πολιτεία με την Εκκλησία μπορούν να συμβαδίζουν κρατώντας τους διακριτούς τους ρόλους, για τους οποίους υπάρχει ανοιχτός διάλογος.