Skip to main content

Ρήγας: Παρατηρητήριο για να μην γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

«Δεν ξέρω από πού προκύπτει ότι θα έχουμε εκλογές, μάλλον από την επιθυμία της ΝΔ, η οποία θα φανεί αναξιόπιστη άλλη μία φορά», ανέφερε ο κ.Ρήγας.

Ο κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές κάθε δύο μήνες, αλλά εκλογές θα γίνουν το 2019, δήλωσε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Focus 103,6.

«Δεν ξέρω από πού προκύπτει ότι θα έχουμε εκλογές, μάλλον από την επιθυμία της ΝΔ, η οποία θα φανεί αναξιόπιστη άλλη μία φορά», ανέφερε.

«Είμαστε προσηλωμένοι στο κλείσιμο της αξιολόγησης και στο να βγάλουμε τη χώρα από τη σκληρή επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018. Τα στοιχεία για την έξοδο από τα μνημόνια τα επιβεβαιώνουν άλλωστε Θεσμοί, που δεν είναι φιλικοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Στρατηγική μας δεν είναι να κάνουμε αυτό που συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Κινούμαστε ώστε να ανακουφίσουμε όσους υπέστησαν κυρίως τη μνημονιακή λαίλαπα. Ανάπτυξη για πολλούς κι όχι για λίγους κι εκλεκτούς», συμπλήρωσε ο κ. Ρήγας.

Ερωτηθείς για τους πλειστηριασμούς ο κ. Ρήγας απάντησε ότι «δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Φτιάχνεται παρατηρητήριο από πλευράς της κυβέρνησης, που θα παρακολουθεί όλη αυτήν την κατάσταση», ενώ διευκρίνισε ότι «δεν μιλάμε για πλειστηριασμούς, όπου επισπεύδων είναι ιδιώτης με ιδιώτη, καθώς εκεί δεν έχουμε καμία συμμετοχή.[...] Για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, υπήρχε διαφορά παλαιότερα, γιατί τότε κυνηγούσαν τους μικρούς "φτωχοδιάβολους"».

Αναφορικά με τη δήλωση Βούτση, ότι «οι Θεσμοί ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά» ο κ. Ρήγας δήλωσε:

«Ο Νίκος Βούτσης είπε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση βρέθηκε σε αδιέξοδο μ' αυτά που έκανε, με όλη τη στρατηγική που ακολουθούσε, δεν είπε, όπως ερμηνεύτηκε, ότι την έδιωξε η τρόικα».

Κληθείς να σχολιάσει τέλος τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, σε ομιλίες του πρωθυπουργού ο κ. Ρήγας απάντησε:

«Η Αριστερά ποτέ δεν έκανε αντισυγκεντρώσεις. Δεν μπορεί να διαμορφώνονται αντιλήψεις οι οποίες δεν είναι προς τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Ποτέ το ΚΚΕ δεν έκανε αντισυγκεντρώσεις, απέναντι σε συγκεντρώσεις κόμματος από το 1974 έως σήμερα. Αν το κάνει σήμερα, θα κριθεί στο χώρο της Αριστεράς».