Skip to main content

Ρήγας: Η εφαρμογή δημόσιων πολιτικών ενισχύει την κοινωνική δικαιοσύνη

O γγ της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος από το πρόγραμμα και η ανακούφιση της κοινωνίας που υποφέρει

«Από τη μεριά μας δεν χρειάζεται ούτε θριαμβολογία ούτε εφησυχασμός, αλλά προσήλωση στους στόχους μας για την έξοδο από το πρόγραμμα και την ανακούφιση της κοινωνίας που έχει υποφέρει τόσο πολύ», αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Αυγή ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

«Βασικός μας στόχος είναι η έξοδος από το μνημόνιο και την αυστηρή επιτήρηση, καθώς και η υλοποίηση ενός εναλλακτικού, με διαφορετικό πρόσημο και δυναμική παραγωγικού μοντέλου, που θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης», τονίζει κ. Ρήγας και προσθέτει πως «η πραγματοποίηση των 13 περιφερειακών συνεδρίων που ήδη ξεκίνησαν, θα συνεισφέρει στη χαρτογράφηση των αναγκών, των προτάσεων και των προοπτικών του συνόλου της χώρας, έτσι ώστε ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου να είναι προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αναφερόμενος στο ρόλο του κόμματος παράλληλα με την κυβέρνηση, λέει ότι «ο ρόλος αυτός σε συνθήκες αριστερής διακυβέρνησης είναι κρίσιμος» και τονίζει πως η λειτουργία αυτή, «αποκτά περιεχόμενο με τη συνδιαμόρφωση ενός πολιτικού σχεδίου που θα δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις για τη συνολική επιτυχία του εγχειρήματός μας».

«Η ενημέρωση και η κινητοποίηση της κοινωνίας για τη στήριξη μεγάλων θεσμικών τομών και κοινωνικών αλλαγών, η επεξεργασία θέσεων, η ανάδειξη προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών, η αξιοποίηση νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την ταχύτερη εφαρμογή τους, η οργανωμένη παρουσία μας στους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους και η αντιστροφή της τάσης ανάθεσης του κοινωνικού υποκειμένου στο πολιτικό είναι τα ποιοτικά εκείνα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στη διαρκή και σκληρή μάχη για την ιδεολογική ηγεμονία εντός της κοινωνίας», σημειώνει.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σύνδεση δικαστών με την αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ, ο κ. Ρήγας απαντά πως «σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον προφανώς και είναι αντικείμενο κριτικής. Επικίνδυνη δεν είναι η κριτική αλλά η αντίληψη ότι κάποιοι εμφανίζονται να πιστεύουν ότι βρίσκονται δικαιωματικά υπεράνω της κριτικής», ενώ χαρακτηρίζει «θλιβερό» «το φαινόμενο δικαστικών συνδικαλιστικών ενώσεων που λειτουργούν, όπως λέει, «ως εξαπτέρυγα του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας».

«Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυτολογοκριθεί απέναντι σε αποφάσεις που αν μη τι άλλο είναι σε κραυγαλέα αναντοιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» καταλήγει ο κ. Ρήγας.