Skip to main content

ReWize: Το ψηφιακό δίκτυο των μεσιτών ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη

Τι προσφέρει – Στόχος του η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων με το real estate

Ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο στην υπηρεσία των μεσιτών όλης της χώρας, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη, θέτει η εταιρεία ReWize. Μέσα από το ReWize Control οι επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και όσοι επιθυμούν να εμπλακούν με το real estate, ιδιοκτήτες, μηχανικοί κ.α. θα μπορούν να έχουν σημαντική απόδοση της δουλειάς τους, η οποία θα φτάσει έως και το 80% όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, αν αφορά τους μεσίτες.

Μάλιστα στο πλαίσιο του οικοσυστήματος της ψηφιακής μεσιτείας αναμένεται να δημιουργηθεί και διαδικτυακή ακαδημία για τον κλάδο. Για το ψηφιακό σύστημα μεσιτείας που δημιουργήθηκε από την «Greek Properties Mονοπρόσωπη IKE», επενδύθηκαν 800.000 ευρώ, ενώ χρειάστηκαν τρία χρόνια δουλειάς για την ανάπτυξη της εφαρμογής.
 
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεσίτες, τους οποίους, η εν λόγω πλατφόρμα επιχειρεί να τους λύσει τα χέρια αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος  της ReWize, Γιώργος Τσιγαράς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οι μεσίτες συχνά δεν είναι διαθέσιμοι, καθώς βρίσκονται σε ραντεβού, δεν μπορούν να ενημερώσουν γρήγορα το πελατολόγιο τους, όταν είναι μεγάλο, δεν μπορούν να βρουν μόνοι τους όλα τα ακίνητα κ.α. Το σύστημα επεξεργάζεται τα στοιχεία των ακινήτων που βρίσκονται στη βάση δεδομένων του, κρατάει ανά πάσα στιγμή ενήμερους τους μεσίτες για τις ζητήσεις, ενημερώνει το πελατολόγιό τους, ενημερώνει αυτόματα τους πελάτες τους και κάνει ανάλυση πελατών βάσει των ζητήσεων, ενώ κρατάει συνέχεια ενήμερους και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Το ReWize, ουσιαστικά 'σερβίρει' πελάτες στους μεσίτες, τους εξασφαλίζει τις υψηλότερες αμοιβές στην αγορά, ως ποσοστά επί των πράξεων, και φέρνει διαφάνεια στην αγορά του real estate» σημείωσε ο κ. Τσιγαράς υπογραμμίζοντας πως η νεοσύστατη πλατφόρμα της ReWize, που ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη και βγήκε στην αγορά μόλις τον Νοέμβριο του 2023, κτίζει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Θεσσαλονίκης, ενώ στο β’ εξάμηνο 2024 θα κατεβεί Αθήνα.

Στόχος είναι το 2025 στο δίκτυο της να υπάρχουν τουλάχιστον 500 συνεργαζόμενοι μεσίτες.

Πέρα από τους επαγγελματίες μεσίτες, η ReWize απευθύνεται με τρία πακέτα, στους ιδιοκτήτες που επιθυμούν να ανεβάσουν τα προς αγορά ακίνητά τους (gold "brokers"), στους κατασκευαστές και μηχανικούς που επίσης θέλουν να βάλουν ακίνητα προς αγορά αγορά ( silver "brokers"), αλλά και σε όσους επιθυμούν αντί, ποσοστού προμήθειας, να πουλήσουν πληροφορίες στην αγορά, έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη.