Skip to main content

Reuters: Ρωσικό ελικόπτερο χτυπήθηκε από Σύρους αντάρτες (vid)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, η συριακή επαναστατική ομάδα δήλωσε ότι οι μαχητές της έπληξαν το ελικόπτερο με ένα αντιαρματικό βλήμα

Σύριοι αντάρτες μαχητές άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον ενός ρωσικού ελικοπτέρου, υποχρεώνοντάς το σε αναγκαστική προσγείωση σε κοντινή περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, μία ομάδα Σύρων ανταρτών, η οποία είχε παραλάβει αμερικανικούς πυραύλους Tow, είπε ότι οι μαχητές της χτύπησαν το ρωσικό ελικόπτερο με έναν αντιαρματικό πύραυλο.

Το ελικόπτερο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Λαττάκεια, διευκρινίζει το δημοσίευμα του πρακτορείου, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η Telegraph, πάντως, μετέδιδε προηγουμένως ότι ομάδα ανταρτών της Συρίας που βρίσκεται στο όρος Τurkmen στη βόρεια Λαττάκεια προχώρησε σε κατάρριψη του ελικοπτέρου.

Την ίδια στιγμή, ο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου Dogan ανέφερε από την περιοχή ότι είδε στον ουρανό να πέφτουν δύο φλεγόμενα αντικείμενα, τα οποία κατέγραψε στο σχετικό βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που πλήττει σήμερα τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Το πρωί, ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24 κατερρίφθη στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, καθώς όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Άγκυρας παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις να απομακρυνθεί.