Skip to main content

Reuters: Παραμένει το χάσμα σε εργασιακά και ασφαλιστικό

Παρά την πρόοδο σε πολλούς τομείς, υπάρχουν ακόμη διαφωνίες, την ώρα που η Ελλάδα αναζητά χρηματοδότηση εντός του Μαΐου, γράφει το πρακτορείο.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρωζώνη συνεχίζονται στο Brussels Group, ωστόσο παραμένουν οι μεγάλες διαφορές στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και στο συνταξιοδοτικό, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Όπως σημειώνει, παρά την πρόοδο σε πολλούς τομείς, υπάρχουν ακόμη διαφωνίες, την ώρα που στην Ελλάδα τελειώνουν τα χρήματα και αναζητά χρηματοδότηση εντός του Μαΐου.

Επίσης το Reuters επικαλούμενο τις κυβερνητικές πηγές και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τονίζει ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης απολαμβάνει της στήριξης του Αλέξη Τσίπρα και θα παραστεί κανονικά στο επόμενο Eurogroup.

Όπως είπε ο ίδιος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβέρνηση σκοπεύει να αποπληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας εγκαίρως. Εντούτοις επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση αναμένει από τους δανειστές να χορηγήσουν ρευστότητα στη χώρα, «το συντομότερο δυνατόν».

Όπως τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, «η ρευστότητα είναι ένα πιεστικό ζήτημα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα περιμένει ως τα τέλη Μαΐου για μια ένεση ρευστότητας. Αναμένει να δοθεί ρευστότητα στην ελληνική οικονομία το συντομότερο δυνατόν». Σημειώνεται πως η χώρα μας πρέπει να καταβάλει δόση 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 12 Μαΐου.

Συνεχίζοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει «να αποπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις εγκαίρως» και πρόσθεσε πως θέτει στόχο να κλείσει μια συνολικότερη συμφωνία με τους εταίρους ώς τα τέλη Μαΐου ή μέσα στον Ιούνιο, που θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος από τα επίδικα ζητήματα.

Κομισιόν: Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για συμφωνία

Η Ελλάδα και οι εταίροι της είχαν εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις το Σαββατοκύριακο αλλά υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμη, τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Το Brussels Group συνεδρίασε όλο το Σαββατοκύριακο και συνεχίζονται οι επαφές. Οι διαπραγματεύσεις ήταν εποικοδομητικές αλλά χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά. Η επόμενη ευκαιρία για να ενημερωθούν οι υπουργοί οικονομικών θα είναι το Eurogroup της 11ης Μαϊου», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Ακόμη, δήλωσε ότι αργότερα εντός της ημέρας θα υπάρξει συνάντηση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ με τον Αντώνη Σαμαρά.