Skip to main content

Δώδεκα οι τρομοκράτες των επιθέσεων στην Καταλονία-Διαφεύγουν τέσσερις

Ο 17χρονος Μούσα πιστεύεται ότι έκλεψε την ταυτότητα του αδερφού του για να νοικιάσει τα λευκό βαν με το οποίο σάρωσε τους πάντες στο διάβα του.

Δωδεκαμελής είναι τελικώς, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές ο πυρήνας των τρομοκρατών που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στο Καμπρίλς, με πέντε εξ αυτών να έχουν χάσει τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά, τρεις να βρίσκονται ζωντανοί στα χέρια των αρχών και τέσσερις να διαφεύγουν.

Μεταξύ των τεσσάρων βρίσκεται και ο οδηγός του βαν το οποίο έσπειρε τον τρόμο και τον θάνατο στο κέντρο της Βαρκελώνης, το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, σύμφωνα με τις αρχές, ονομάζεται Μουσά Ουκαμπίρ.

Ο 17χρονος Μούσα πιστεύεται ότι έκλεψε την ταυτότητα του αδερφού του για να νοικιάσει τα λευκό βαν με το οποίο το απόγευμα της Πέμπτης σάρωσε τους πάντες στο διάβα του στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας.



Οκτώ εκ των τραυματιών στη Βαρκελώνη βρίσκονται σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυβέρνησης της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζδεμόν.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από την συγκεκριμένη επίθεση.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος Στ' και η βασίλισσα Λετίθια θα επισκεφθούν το απόγευμα νοσηλευόμενους τραυματίες.

Η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη τη σύλληψη δύο ατόμων, ενός Ισπανού και ενός Μαροκινού, ενώ το πρωί ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου στην πόλη Ριπόλ, χωρίς να δοθούν περισσότερα στοιχεία. Ο οδηγός της καμιονέτας με την οποία πραγματοποιήθηκε η επίθεση στη Βαρκελώνη διαφεύγει.

Ο Ισπανός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι γεννημένος στη Μελίγια, ισπανική πόλη στο βόρειο Μαρόκο. Συνελήφθη στο Αλκανάρ, 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης, σε μία κωμόπολη όπου την περασμένη νύκτα είχε σημειωθεί έκρηξη σε κατοικία, με έναν νεκρό και επτά τραυματίες. Η αστυνομία συνδέει αυτήν την έκρηξη με την επίθεση της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. «Υποπτευόμαστε ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο Μαροκινός ονομάζεται Ντρις Ουκάμπιρ. Συνδέεται με την ενοικίαση της καμιονέτας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της Βαρκελώνης και συνελήφθη στο Ριπόλ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βόρεια της Βαρκελώνης.