Skip to main content

Reuters: Με αργούς ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - θεσμών

Δεν υπήρξε σημαντική εξέλιξη κατά τις διαπραγματεύσεις Αθήνας - θεσμών την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ.

Δεν υπήρξε σημαντική εξέλιξη κατά τις διαπραγματεύσεις Αθήνας - θεσμών την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ε.Ε., τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν με πολύ αργούς ρυθμούς. Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο, δεν υπήρξε σημαντική εξέλιξη σε βασικά σημεία που σχετίζονται με τις συντάξεις, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2015 και το 2016.

Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται και πηγές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) οι οποίες κάνουν λόγο για πολύ μικρή πρόοδο στα βασικά σημεία των διαπραγματεύσεων.  

Αναφορικά με την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ αύριο από την Ελλάδα, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εκτιμούν, σύμφωνα πάντα με το Reuters, ότι η χώρα έχει συγκεντρώσει αρκετά χρήματα, κυρίως από τα ταμειακά διαθέσιμα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων, για να καλύψει τις υποχρεώσεις σε ό,τι αφορά στις πληρωμές έως τα τέλη Μαΐου.