Skip to main content

Reuters: Η συμφωνία δεν είναι ακόμη ορατή στον ορίζοντα

Στο Eurogroup της Δευτέρας θα αναγνωριστεί η πρόοδος, αλλά δεν θα υπάρξει εκτεταμένη συζήτηση για την Ελλάδα, λέει ευρωπαίος αξιωματούχος.

Δεν θα υπάρξει εκτεταμένη και έντονη συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, το οποίο πάντως είναι πρόθυμο να αναγνωρίσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters επικαλούμενο αξιωματούχο της ευρωζώνης.

«Οι υπουργοί Οικονομικών θα εκτιμήσουν την κατάσταση, βάση των αναφορών των θεσμών. Από ό,τι έχω ακούσει, θα μπορούσε κανείς να πει ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, σε σχέση με αυτό που συνέβαινε πριν, αλλά ακόμη βρισκόμαστε μακριά από μια κατάσταση που θα μπορούσε να περιγραφεί ως τελική συμφωνία. Δεν είναι ακόμα ορατή στον ορίζοντα η τελική συμφωνία», λέει χαρακτηριστικά στο πρακτορείο ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος σημειώνει πως σε κανέναν από τους τομείς υπό διαπραγμάτευση δεν έχει κλείσει οριστικά η συμφωνία, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις διαβουλεύσεις για τον ΦΠΑ και τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της νησιωτικής περιοχής και της ενδοχώρας. «Δεν θα υπάρξουν τελικά συμπεράσματα τη Δευτέρα. Υποθέτω ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πουν: είναι καλό, αν τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, συνεχίστε τη δουλειά» είπε.