Skip to main content

Reuters: Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές εξετάζει η Ελλάδα

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, η πρώτη μετά το 2014, θα αφορά την έκδοση ενός ή δύο μικρών ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, μετά την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, η πρώτη μετά το 2014, θα αφορά την έκδοση ενός ή δύο μικρών ομολόγων και θα αποσκοπεί στην αποτίμηση των προθέσεων των επενδυτών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο ακριβής χρόνος έκδοσης των ομολόγων, καθώς παρατηρείται διχογνωμία μεταξύ των μελών του οικονομικού επιτελείου.

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, η οποία πιθανώς θα συνεπάγεται τη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων» εξηγεί ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσής του, ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαιώνει ότι «οι συζητήσεις με τον ESM συνεχίζονται» και διευκρινίζει ότι «αυτή τη στιγμή εστιάζουν στον τρόπο διαμόρφωσης ενός σταθερού επιτοκίου αποπληρωμής των ομολόγων».