Skip to main content

Reuters: Απίθανη η συμφωνία στο σημερινό Eurogroup

Αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε στο Reuters ότι περαιτέρω συζητήσεις για το ελληνικό χρέος μπορεί να αναβληθούν για τον Ιανουάριο.

Δεν αναμένεται σημαντική εξέλιξη κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα εκτιμά το Reuters.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, οι συζητήσεις για τα μέτρα σχετικά με το χρέος μπορεί να ξεκινούν σήμερα, αλλά ένας συμβιβασμός θεωρείται απίθανος.

Το πρακτορείο, μάλιστα, υπερνθυμίζει ότι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι δεν περιμένει μία συμφωνία για μεγάλη ελάφρυνση χρέους σήμερα.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. αναφέρουν ότι ένα δεύτερο Eurogroup μπορεί να χρειαστεί να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, ένας από αυτούς δήλωσε στο Reuters ότι περαιτέρω συζητήσεις μπορεί να αναβληθούν για τον Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ έχει συνδέσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα με μία συμφωνία για σημαντική μείωση του χρέους και έχει ορίσει προθεσμία ως το τέλος του χρόνου για να αποφασίσει.

Η Γερμανία θέλει το Ταμείο στο πρόγραμμα, για να μειώσει τη δική της έκθεση στην Ελλάδα, αλλά και προκειμένου να ενισχύσει την πίεση προς την Αθήνα για να κάνει μεταρρυθμίσεις, γράφει ακόμη το Reuters.