Skip to main content

Reuters: Ανταλλαγή ομολόγων αξίας 32 δισ. ευρώ εξετάζει η Ελλάδα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων, πρόκειται για ομόλογα, που είχαν εκδοθεί στην αναδιάρθρωση του 2012.

Την ανταλλαγή 20 μικρών ομολογιακών εκδόσεων με τέσσερις ή πέντε νέες εξετάζει η Ελλάδα, καθώς προετοιμάζεται να επιστρέψει στις αγορές.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για ομόλογα, που είχαν εκδοθεί στην αναδιάρθρωση του 2012, και η ονομαστική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 32 δισ. ευρώ.

«Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε κάποιες ασκήσεις διαχείρισης χρέους για να βελτιώσουμε τη ρευστότητα και την συναλλακτικότητα των τίτλων», σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κίνηση αυτή είναι ακόμη υπό συζήτηση, χωρίς να αναφέρει τη χρονική στιγμή που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το swap.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι η Αθήνα θα επιδιώξει να χτίσει ένα μαξιλάρι ρευστότητας έως 14 δισ. ευρώ, το οποίο θα αποδείξει ότι μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας για διάστημα τουλάχιστον εννέα μηνών μετά το τέλος του προγράμματος.