Skip to main content

Ρετουσάρισμα από τον δήμο σε Αρχιτεκτονική και Κεντρική Βιβλιοθήκη

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 1.049.468,95 ευρώ με Φ.Π.Α., και χρηματοδοτείται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Παράδοση σε 91 ημέρες

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Κτήριο Αρχιτεκτονικής και στο Κτήριο Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης», ανάμεσα στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά.

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1.680.350 ευρώ, ποσό το οποίο μετά από έκπτωση ποσοστού 37,54% ανέρχεται στα 1.049.468,95 ευρώ με Φ.Π.Α., και χρηματοδοτείται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 91 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του κτηρίου Αρχιτεκτονικής του Δήμου και της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η αντικατάσταση κουφωμάτων στα ίδια ανοίγματα με παράλληλη τοποθέτηση σκιαδίων, όπου αυτό απαιτείται από την ενεργειακή μελέτη, η θερμομόνωση δωμάτων και επιφανειών εξωτερικών τοίχων, η αλλαγή φωτιστικών σωμάτων με σύγχρονους λαμπτήρες LED και η αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού με σύγχρονα μέσα.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της υπογραφής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, τα δύο κτήρια θα βρίσκονται σε λειτουργία κατά την εκτέλεση των εργασιών, οι οποίες θα εκτελούνται τόσο εντός, όσο και εκτός ωραρίου.