Skip to main content

Ρέππας: «Κλειστά για τουλάχιστον ένα μήνα τα Τέμπη»

Τουλάχιστον ένας μήνας θα χρειαστεί για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο στο ύψος των Τεμπών, όπως εκτίμησε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.
Τουλάχιστον ένας μήνας θα χρειαστεί για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο στο ύψος των Τεμπών, όπως εκτίμησε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα με αφορμή τη χθεσινή κατολίσθηση, που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σαφέστερη εικόνα για την κατάσταση στα Τέμπη θα υπάρχει τη Δευτέρα, οπότε αναμένεται να εκδοθεί και το πόρισμα της επιτροπής ειδικών και έγκριτων επιστημόνων που έχουν σπεύσει στην περιοχή για πραγματογνωμοσύνη.

Ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία, αν δεν είναι 100% βέβαιο ότι όσοι κινούνται στην εθνική οδό είναι ασφαλείς. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της πολιτείας, από τους πολίτες που θα ταλαιπωρηθούν, «για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει στο παρελθόν, αλλά δεν έγιναν».

Δήλωσε επίσης ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε παρακαμπτήριους οδικούς άξονες (π.χ. Λάρισας-Ελασσόνας-Κοζάνης και Λάρισας-Ελασσόνας-Κατερίνης), «οι οποίοι θα δεχθούν όλο το βάρος της κυκλοφορίας» κατά την εορταστική περίοδο. Διαβεβαίωσε, δε, ότι θα ληφθούν έκτακτα μέτρα για την ομαλή κίνηση των οχημάτων.