Skip to main content

Παραιτείται από πρωθυπουργός της Ιταλίας ο Ματέο Ρέντσι

Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της βαριάς πολιτικής ήττας που υπέστη στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία.

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά τη βαριά ήττα που υπέστη στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία (δείτε εδώ).

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σχολίασε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το «όχι» κέρδισε, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της ήττας».

Ο Ματέο Ρέντσι έδωσε την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνησή του θα δουλέψει, πριν παραιτηθεί, για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και για τα τελευταία μέτρα υπέρ των σεισμοπαθών.

«Έχασα και το λέω με δυνατή φωνή: έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά με την ήττα δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα», τόνισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε την σύζυγό του Ανιέζε και τα παιδιά του, με έντονη συγκίνηση. «Για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, δεν μπορούμε να μείνουμε γραπωμένοι στις καρέκλες μας», δήλωσε ο Ρέντσι, και εξήγησε ότι «οι ηγέτες του μετώπου του όχι θα πρέπει να αναλάβουν, τώρα, την πρωτοβουλία για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου».

«Μπορεί να χάσει, κανείς, ένα δημοψήφισμα, αλλά η χώρα μας είναι η ωραιότερη του κόσμου», είπε ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.